Quiz Questions KBC 2013 – Episode 9 –September 22, 2013

Quiz Questions KBC 2013 – Episode 9 –September 22, 2013


Q1. Boal, Tengra and Magur are all species of which marine creature?
A. Prawns
B. Fish
C. Crabs
D. Turtles
Ans. B. Fish

Q2. Metal tools and machines are worshipped during which of these festivals?
A. Baisakhi
B. Dhanteras
C. Vishvakarma Puja
D. Saraswati Puja
Ans. C. Vishvakarma Puja

Q3. Which of these is used as the universal symbol for the fight against HIV/AIDS?
A. Blue Circle
B. Red Ribbon
C. Pink Balloon
D. White Bird
Ans. B. Red Ribbon

Q4. Which of these is a popular game?
A. Twitter
B. Angry Birds
C. Whatsapp
D. Instagram
Ans. B. Angry Birds

Q5. Which of these is a type of Visa that allows free movement across most European countries?
A. Geneva
B. Schengen
C. Prague
D. Maastricht
Ans. B. Schengen

Q6. Reita Faria, Diana Hayden and Yukta Mookhey have all won which of these titles?
A. Miss Universe
B. Miss Earth
C. Miss Asia Pacific
D. Miss World
Ans. D. Miss World

Q7. Which football club won the English Premier League in 2012 after a gap of 44 years?
A. Queens Park Rangers
B. Newcastle United
C. Liverpool
D. Manchester City
Ans. D. Manchester City

Q8. Which of these garments if named an atoll in the Marshall islands?
A. Capris
B. Bikini
C. Bermuda
D. Hoodie
Ans. B. Bikini

Q9. Mother of the late Mansoor Ali Khan Pataudi was the Begum of which princely state of India?
A. Gwalior
B. Alwar
C. Bhopal
D. Rampur
Ans. C. Bhopal

0 comments:

Post a Comment