KBC 2013 Questions: Episode 07 September 2013

KBC 2013 Questions: Episode 07 September 2013


Q1. Which of these films is produced and directed by Prakash Jha ?
A. Karo ya Maro
B. Satyagrah
C. Ahsayogh
D. Swaraj
Ans. B. Satyagrah

Q2. Which of these creatures does not have both the male and female reproductive organs in the same body (Hermaphrodites)?
A. Earthworm
B. Snail
C. Black Sea Bass
D.Termite
Ans. D.Termite

Q3. Starting with the earliest, arrange these monuments in our national capital in the order they were built
A. Red Fort
B. Akshardham Mandir
C. Parliament House
D. Qutab Minar
Ans.  DACB

Q4. Which of these is not a type of vitamin?
A. Vitamin A
B. Vitamin X
C. Vitamin D
D. Vitamin E
Ans. B. Vitamin X

Q5. The newborn of which of these mammals weighs the heaviest?
A. Blue Whale
B. African Elephant
C. Hippopotamus
D. Giant Panda
Ans. A. Blue Whale

Q6. Which of these parties broke away from the NDA in June 2013, after a 17-year long alliance?
A. Janata Dal (S)
B. Telugu Desam Party
C. Janata Dal (United)
D. Biju Janata Dal
Ans. C. Janata Dal (United)

Q7. Which one of these states is the largest in area ?
A. Assam
B. Arunachal Pradesh
C. Punjab
D. Haryana
Ans. B. Arunachal Pradesh

Q8. Which of these sportsmen has not yet won the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?
A. Anju Bobby George
B. Anjali Bhagwat
C. Krishna Poonia
D. Mary Kom
Ans. C. Krishna Poonia

Q9. Which is the only country, apart from India, where one can find the Indian rhinoceros in its natural Habitat?
A. Bangladesh
B. Nepal
C. China
D. Sri Lanka
Ans. B. Nepal

Q10. Starting from the junior most, arrange these ranks in the Indian Army in ascending order of seniority
A. Lieutenant Colonel
B. General
C. Colonel
D. Lieutenant General
Ans. ACDB

Q11. Arrange these famous women in chronological order of their birth
A. Sarojini Naidu
B. Rani Lakshmibai
C. Indira Gandhi
D. Mumtaz Mahal
Ans. DBAC

Q12.  In geometry, if a shape has only three sides namely A, B and C, then what shape would that be?
A. Rectangle
B. Square
C. Triangle
D. Pentagon
Ans . C. Triangle

Q13. Which of these is not among the four Vedas?
A. Yajur
B. Ayurved
C. Rig
D. Sama
Ans. B Ayurved

Q14.  Which of these films is the first Hindi film as a lead actor for a South Indian actor?
A. Aashiqui 2
B. Raanjhanaa
C. Fukrey
D. Ghanchakkar
Ans. B. Raanjhanaa

Q15. Which of these is not a computer operating system ?
A. Apple OS X
B. Linux
C. Windows 8
D. Adobe Photoshop

Ans. D. Adobe Photoshop 

0 comments:

Post a Comment