KBC 7 – Episode 8 – September 21, 2013 Questions

KBC 7 – Episode 8 – September 21, 2013 Questions


Q1. Out of these games name the Match which can be won by an Innings ?
A. Football
B. Badminton
C. Cricket
D. Kabaddi
Ans. C. Cricket

Q2.  Which of these cricketers is credited with the invention of the doosra?
A. Harbhajan Singh
B. Muttiah Muralitharan
C. Saqlain Mushtaq
D. Anil Kumble
Ans. C. Saqlain Mushtaq

Q3. What type of naval vehicle is the INS Sindhurakshak?
A. Destroyer
B. Submarine
C. Aircraft Carrier
D. Patrol Vehicle
Ans. B. Submarine

Q4. Which place of worship is located between the Nar and Narayan mountains?
A. Kedarnath
B. Badrinath
C. Amarnath Cave
D. Vaishno Devi
Ans. B. Badrinath

Q5.  In which city was Vasco Da Gama first buried?
A. Calicut
B. Diu
C. Vasco Da Gama
D. Cochin
Ans. D. Cochin

Q6. Arrange these states in the increasing order of members they send to the Lok Sabha
A. UP
B. Maharashtra
C. Sikkim
D. Uttarakhand
Ans. CDBA

Q7. In the title of a 2013 Hindi film, which of these characters is told to run?
A. Munna
B. D K Bose
C. Milkha
D. Lola
Ans. C. Milkha

Q8.  What is the name of the dancing form of Lord Shiva that gained prominence in India during the Chola period?
A. Rudra
B. Nataraja
C. Ardhanarishwara
D. Bhairava
Ans. B. Nataraja

Q9.  In which district of Chhattisgarh did Maoists attack a convoy of Congress leaders on 25 May 2013?
A. Sukma
B. Bastar
C. Dantewada
D. Mahasamund
Ans. B. Bastar

Q10. Which vitamin helps with blood clotting?
A. A
B. B
C. C
D. K
Ans. D. K

Q11. Wich of these personalities has also served as Deputy prime Minister of India?
A. Lal Bahadur Shastri
B. L K Advani
C. Gulzarilal nanda
D. Arjun Singh
Ans. B. L K Advani

Q12. What name was given to the operation by the Indian Army to rescue stranded travellers from Uttarakhand during the 2013 floods?
A. Operation Sukun
B. Operation Asha
C. Operation Flood
D. Operation Surya Hope
Ans. D. Operation Surya Hope

Q13. In which of these sports has India never won silver medal at the Olympic games?
A. Boxing
B. Hockey
C. Wrestling
D. Shooting
Ans. A. Boxing

Q14. What is India’s first ingeniously developed passenger car?
A. Maruti 800
B. Tata Indica
C. Premier Padmini
D. Ambassador
Ans. B. Tata Indica

Q15. Starting from the north and going clockwise, arrange these Indian Badminton League teams according ro the places menioned in their names
A. Hyderabad Hotshots
B. Mumbai masters
C. Delhi Smashers
D. Awadh warriors
Ans. CDAB

0 comments:

Post a Comment