KBC 2013 Season 7 selected Questions: 1st Episode 6th September 2013

KBC 2013 Season 7 selected Questions: 1st Episode 6th September 2013


Q1. In 2013, Which Natural Calamity is known as Himalayan Tsunami?
A. Uttrakhand 
B. Arunachal Pradesh 
C. Jammu and Kashmir 
D. Sikkim
Ans. A. Uttrakhand 

Q2. Who is the only leader to be elected Prime Minister of Pakistan three times?
A. Syed Yousaf Raza Gillani 
B. Benazir Bhutto 
C. Liaqat Ali Khan
D. Nawaz Sharif
Ans. D. Nawaz Sharif

Q3. The black widow, which eats the male counterpart after mating, as a female species of which animal?
A. Sloth 
B. Ant 
C. Spider
D. Termite
Ans. C. Spider

Q4.  Which of these persons has not walked on the Moon?
A. Charles Duke 
B. James A Lovell 
C. Alan Bean 
D. Pete Conrad
Ans. B. James A Lovell

Q5. Douglas Engelbert, who passed away in 2013, is credited as the inventor of which of these products?
A. Mobile Phone 
B. Computer Mouse 
C. Bluetooth Mouse 
D. Digital camera
Ans. B. Computer Mouse 

Q6. Who was the chairman of the Indian Calendar Reform Committee that initiated the adoption of Saka calendar as the Indian national Calendar?
A. Meghnad Saha                    
B. Subrahmanyan Chandrasekhar
C. Prabodh Chandra Sengupta 
D. Vainu Bappu
Ans. A. Meghnad Saha   

Q7. Which of these cards would you associate the phrase ‘Aam Aadmi ka Adhikaar’?
A. PAN Card 
B. Voter ID Card 
C. AADHAR Card 
D. Ration Card
Ans. AADHAR Card

Q8. In 1850, the first experimental electric telegraph line in India was set up between Calcutta and which place?
A. Diamond Harbour 
B. Darjeeling 
C. Murshidabad 
D. Dhaka

Ans. A. Diamond Harbour  

0 comments:

Post a Comment